Fata din curcubeu,sub25 si Plic

Faceti cunostinta cu Caia,editor la Plic,o revista.Ne-am intalnit doi ani la rand in Alexandria,la Ideo si am avut ocazia sa ne cunoastem mai bine la atelierele de teatru.De curand mi-a lasat un mesaj pe facebook in care imi spunea ca saptamana viitoare este Noaptea Teatrului Tanar #2 si ca ar fi fain sa scriu cateva randuri pentru sub25 si Plic,despre o piesa de teatru care mi-a marcat viata.

Fata din Curcubeu de Lia Bugnar.

Fiecare moment incepea cu rasete si se sfarsea cu lacrimi. Fata din curcubeu nu m-a marcat doar pe mine, ci pe toti cei care au fost prezenti in sala Casei de Cultura de la Alexandria. Tania Popa a creat cel mai viu personaj pe care l-am vazut vreodata pe o scenă. Treptat, s-a dezbracat de haine, de sentimente si ne-a pus pe tavă viata ei, ne-a aratat ce inseamna iubirea și dorul. La finalul spectacolului, toata lumea plangea pe infundate. Ne luam in brate unii pe altii si nu spuneam nimic, pentru ca spusese ea totul. O invidiam pentru ca isi intelesese povestea. Oamenii nu pot fi sinceri cu ei însisi, nu au timp sa se descopere si chiar dacă ar face-o, nu s-ar accepta pe ei ca suflete, ca elemente, ca spirite. Fata din curcubeu este trezirea la realitate pusa-n scena.

Este o povestea unei prostituate care isi duce clientii pe ultimul rand din cinematograful Curcubeu si isi aminteste de viata.Tania Popa se joaca de la inceputul piesei,cand cere publicului un leu. ”Pentru voi un leu e..nimic.Daca fiecare om pentru care un leu e nimic ne-ar da noua leul asta,noua alora pentru care un leu e totul,am ajunge si noi sa purtam margele si sa dam la randul nostru un leu alora pentru care un leu e totul.”

Fata_din_curcubeu_13310988869095

Daca vreti sa mai cititi si despre alte piese de teatru care au schimbat vieti,va invit sa cititi articolul integral pe sub25.ro

Skivo Mady

2 Comments

  1. Cautand pe netul romanesc iata ca am nimerit pe pagina dumeavoastra.
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea
    informatiilor de pe aceasta pagina si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *