Mie ce-mi iese la afacerea asta?

person-woman-apple-hotelA trecut prea mult timp de cand planuiesm sa public articolul asta,asa ca astazi revin cu ‘mica serie’ de idei despre copywriting. De retinut este ca cititorul este egoist,iar timpul pe care el ti-l ofera trebuie pretuit.Inainte de orice,este musai sa cunosti natura umana.

  1. Cand scrii un text,imagineaza-ti un singur cititor in fata ta.Lui ii scrii,nu unui public,unei ‘audiente’. Adreseaza-te numai lui si incearca sa stabilesti o legatura ce ulterior va duce la ‘vanzare’.
  2. A vinde inseamna sa identificam publicul-tinta,sa aflam ce si-ar putea dori,de ce ar ezita,sa-l convingem de valoarea produsului,apoi sa incheiem afacerea
  3. Poti fi sigur ca cititorul simte ca i te adresezi in momentul in care folosesti la nesfarsit un cuvant foarte simplu: TU! Este vorba despre tine,draga cititorule.Asa-i ca asta te face sa te simti mai bine?
  4. Esti fata in fata cu clientul.Scrie un scenariu cu ce i-ai spune.Incepe usor,dar atinge-ti scopul inainte ca acesta sa inceapa sa se uite la ceas.
  5. Oamenii sunt egoisti,iar asta inseamna ca vor sa stie DE CE trebuie sa faca ce le spui tu.Probabil ai mai auzit intrebarea:”Mie ce-mi iese la afacerea asta?”.Asigura-te ca transmiti mesajul potrivit.

Este fundamental sa stii tu ce vrei sa oferi publicului,sau mai important,sa-ti pui intrebari si sa stii daca ai ceva de oferit.

Daca ai retinut macar o idee din ce am scris eu aici,consider ca mi-am facut treaba.Deasemenea,daca ai sugestii scrie-mi mai jos si o sa tin cont de ele,iar daca iti face placere intra pe pagina de Facebook pentru mai multa activitate. See ya!

Skivo Mady

31 Comments

  1. Am un blog de 2 ani constant insa niciodata nu m am exprimat cu :TU , parca fix cand trebuie sa folosesc cuvantul asta ,imi aparealt gand si sunt distrasa , am vazut ca multa spune sa ne adresam cititorului cu tu asa ca o sa ma supun si eu,stii vorba aia cand doi iti zic ca esti beat , te duci si te culci , pupici

    • In primul rand,mii de scuze ca iti raspund asa tarziu,dar am avut ceva probleme cu blogul.Este destul de greu sa te adresezi cu TU,motivul principal fiind acela ca suntem constienti de faptul ca blogurile sunt citite de multi oameni. Dar nu stiu de cate ori o sa intalnesti oameni care sa citeasca un articol ‘in grup’. In momentul in care te adresezi cuiva cu TU,cumva se creaza o apropiere scriitor-cititor. Cel putin asa cred eu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *